Historisk arkiv

UD vert for akademiker-konferanse om utviklingssamarbeid

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Rundt 300 eksperter på utvikling og fattigdomsbekjempelse fra verden over vil delta på den årlige ABCDE Europe i Oslo mellom 24. og 26. juni.

Pressemelding

Nr.: 32/02
Dato: 18.02.2002

UD vert for akademiker-konferanse om utviklingssamarbeid

Utenriksdepartementet vil i juni være vertskap for en akademisk konferanse om utviklingssamarbeid arrangert av Verdensbanken.

Rundt 300 eksperter på utvikling og fattigdomsbekjempelse fra verden over vil delta på den årlige ABCDE Europe (Annual Bank Conference on Development Economics) i Oslo mellom 24. og 26. juni. ABCDE-konferansene i Europa ble startet for fire år siden for å fremme debatt og tenking om utviklingsspørsmål i et europeisk perspektiv. I tillegg til Europa, holdes ABCDE-møter hvert år i Washington, Latin Amerika og andre regioner.

- Norge synes det er viktig og riktig å være vertskap for en internasjonal konferanse som setter fokus på fattigdomsbekjempelse. Kampen mot fattigdom er vår tids store politiske utfordring, sier utviklingsminister Hilde F. Johnson.

- Vi er glade for at Norge, som er ledende i kampen mot global fattigdom, har sagt ja til å være vert for årets ABCDE Europe-møte, sier Verdensbankens visepresident for Europa, Jean-Francois Rischard. - Norge markerer i år sitt 50-års jubileum for utviklingssamarbeid, og ABCDE Europe feier seg fint inn i en rekke arrangementer i Norge med fokus på fattigdomsbekjempelse."

Årets konferanse var opprinnelig tiltenkt Stockholm men ble flyttet til Oslo etter at det ble klart at Sverige ikke hadde muligheten til å holde møtet på vanlig tid, i juni. Sverige tilbød oktober som møtedato, men det passet ikke med programmene til Verdensbanken og det akademiske miljøet.

Verdensbanken er en internasjonal organisasjon eid og styrt av 183 land som arbeider for å redusere fattigdom i utviklingsland.

Kontakt:

Utenriksdepartmentet: Jon Mørland, jon.morland@mfa.no, tlf. 90 77 02 06

Verdensbanken (Paris): Ivar Slengesol, islengesol@worldbank.org, tlf. 00-33-1-40693011

For mer informasjon om Verdensbanken, http://www.worldbank.org/html/extdr/pb/