Historisk arkiv

Unni Vennemoe ansatt som personaldirektør i Det Internasjonale Atomenergibyrået

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Det Internasjonale Atomenergibyrået er en uavhengig interstatlig organisasjon innen FN-systemet med 133 medlemsland, og med ansvar for at sivil bruk og utvikling av atomenergi skjer på en forsvarlig måte.

Pressemelding

Nr.: 163/02
Dato: 26.09.2002

Unni Vennemoe ansatt som personaldirektør i Det Internasjonale Atomenergibyrået - IAEA, i Wien

Unni Vennemoe (47) er ansatt som personaldirektør i Det Internasjonale Atomenergibyrå – IAEA.

Hun kommer fra tilsvarende stilling i ABB Offshore Systems på Billingstad i Asker. Unni Vennemoe er utdannet cand. psychol. fra Universitetet i Oslo, og hun har mer enn 20 års erfaring innen organisasjonsutvikling og ledelse.

IAEA er en uavhengig interstatlig organisasjon innen FN-systemet med 133 medlemsland, og med ansvar for at sivil bruk og utvikling av atomenergi skjer på en forsvarlig måte. Samtidig er IAEA i henhold til Ikke-spredningsavtalen pålagt kontrollfunksjoner for å hindre spredning av nukleært materiale og teknologi til ikke-fredlige formål. IAEA har bl.a. ansvaret for inspeksjoner på atomområdet i Irak i samsvar med resolusjoner i FNs sikkerhetsråd.

IAEA har sitt hovedkontor i Wien i Østerrike, har 2200 ansatte fra 83 land og ledes av generalsekretær M. El Baradei fra Egypt.