Historisk arkiv

Utenriksminister Petersen opprørt over ny selvmordsaksjon i Israel

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Utenriksdepartementet

- Denne typen aksjoner kan ikke gå ustraffet hen. Alle må bidra til at de skyldige må stå til rette for sine ugjerninger (18.06.02)

Pressemelding

Nr.: 126/2002
Dato: 18.06.2002

Utenriksminister Petersen opprørt over ny selvmordsaksjon i Israel

Utenriksminister Jan Petersen er opprørt over selvmordsbombeaksjonen i Jerusalem tirsdag morgen. Ifølge de siste meldinger ble 17 mennesker drept, og 40 skadet da en selvmordsbomber sprengte seg selv i luften inne i en buss. De fleste av passasjerene var ungdommer på vei til skolen. Utenriksminister Petersen har sendt sine kondolanser til Israels utenriksminister Shimon Peres.

- Jeg fordømmer på det sterkeste denne terroraksjonen. I første omgang går naturligvis vår alles medfølelse til ofrene og deres etterlatte, men jeg har understreket overfor utenriksminister Peres at vår sympati går til hele det israelske folk. At ofrene i stor utstrekning var meget unge mennesker, gjør naturligvis ikke fordømmelsen mindre. Det er en ufattelig kynisme og brutalitet som driver dem som står bak slike aksjoner, sier utenriksminister Petersen.

- Denne typen aksjoner kan ikke gå ustraffet hen. Alle må bidra til at de skyldige må stå til rette for sine ugjerninger. Det påhviler de palestinske selvstyremyndigheter et særlig ansvar i så måte. De må også legge for dagen en tilstrekkelig innsats for å hindre en gjentagelse av slike tragedier som idag. Jeg retter en kraftig appell om at de er seg sitt ansvar bevisst, sier utenriksminister Petersen.