Historisk arkiv

Utenriksministeren beklager Israels kritikk mot Terje Rød Larsen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Utenriksdepartementet

"Rød Larsen har gjort hva vi forventer at en høytstående representant fra FN skal gjøre; han har opptrådt med nøytralitet og integritet", sier utenriksministeren.

Pressemelding

Nr.: 86/02
Dato: 21.04.02

Utenriksministeren beklager Israels kritikk mot FNs spesialutsending til Midtøsten Terje Rød Larsen

Kritikken av FNs spesialutsending til Midtøsten, Terje Rød Larsen, er fullstendig urimelig, sier utenriksminister Jan Petersen i en kommentar til uttalelsene som er fremkommet fra israelsk side over helgen.

"Rød Larsen har gjort hva vi forventer at en høytstående representant fra FN skal gjøre; han har opptrådt med nøytralitet og integritet. Han har sagt klart fra hver gang han har ment partene har opptrådt på en uakseptabel måte, det være seg når palestinere benytter terroraksjoner eller når israelerne bruker overdreven militær makt mot sivile mål og nekter hjelpeorganisasjoner adgang til døde og sårede, som i Jenin".

"Det enstemmige vedtaket i FNs Sikkerhetsråd natt til lørdag som bl.a. besluttet å sende en gruppe til Jenin for å bringe på det rene hva som har skjedd, viser den sterke uroen i det internasjonale samfunnet over angrepet på Jenin. Jeg tror Israel er best tjent med å innta en åpen holdning til dette arbeidet, i stedet for å komme med den type personangrep vi har sett Rød Larsen har blitt utsatt for i helgen," sier utenriksministeren.