Historisk arkiv

Kunnskap og samarbeid er nøkkelen til globaliseringens muligheter

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Utenriksdepartementet

- Norge må bli en ledende kunnskapsnasjon, sa utenriksminister Jan Petersen i forbindelse med at Stortingsmelding nr. 19 (2002-2003)En verden av muligheter – globaliseringens tidsalder og dens utfordringer ble lagt fram fredag. (28.03.03).

Pressemelding

Nr.: 54/03
Dato: 28.03.2003

Kunnskap og samarbeid er nøkkelen til globaliseringens muligheter

- Norge må bli en ledende kunnskapsnasjon, sier utenriksminister Jan Petersen i forbindelse med at Stortingsmelding nr. 19 (2002-2003)En verden av muligheter – globaliseringens tidsalder og dens utfordringer ble fremlagt i dag.

- Globaliseringen gir oss nye muligheter for verdiskaping, velferd og utvikling. Men skal vi hevde oss i den globale kunnskapsøkonomien må vi utvikle utdannings- og forskningsmiljøer i verdensklasse, sier utenriksministeren.

– Dette krever tung, langsiktig satsing.

Utenriksministeren viser til at globaliseringen også forsterker behovet for globale fellesskapsløsninger. - Forpliktende regelverk og effektive internasjonale institusjoner er avgjørende for Norge og for verdenssamfunnet som helhet. Hvis vi skal lykkes i kampen mot den globale fatttigdommen og i arbeidet for en bærekraftig forvaltning av miljø og ressurser, kommer vi ikke utenom et forsterket internasjonalt samarbeid, understreker utenriksministeren. –Felles utfordringer krever felles løsninger.

– Hovedbudskapet i regjeringens stortingsmelding om globalisering er at kunnskap og samarbeid er nøkkelen til å virkeliggjøre globaliseringens muligheter for det enkelte menneske, for Norge som nasjon og for verdenssamfunnet. ­

Kommentarer: Kontakt statssekretær Thorhild Widvey, telefon 22 24 30 04