Historisk arkiv

Norge bidrar til kampen mot SARS

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Utenriksdepartementet

"Den norske regjeringen vil iverksette en rekke tiltak for å støtte opp om det internasjonale arbeidet for å bekjempe SARS-viruset. " Dette annonserte helseminister Dagfinn Høybråten under den 56. helseforsamlingen i Genève som åpnet 19. mai. Han ga norsk anerkjennelse til den innsatsen WHO gjør i kampen mot SARS. (20.05.03)

Pressemelding

Nr.: 93/03
Dato: 20.05.2003

Norge bidrar til kampen mot SARS

"Den norske regjeringen vil iverksette en rekke tiltak for å støtte opp om det internasjonale arbeidet for å bekjempe SARS-viruset. " Dette annonserte helseminister Dagfinn Høybråten under den 56. helseforsamlingen i Genève som åpnet 19. mai. Han ga norsk anerkjennelse til den innsatsen WHO gjør i kampen mot SARS.

Luftveissykdommen SARS har spredt seg til en rekke land siden utbruddet i februar i år. SARS har fått globale konsekvenser som krever at det internasjonale samfunn gjør en samlet innsats for å begrense spredningen av sykdommen. WHO spiller en sentral rolle i arbeidet med å bekjempe smittsomme sykdommer, og fra norsk side anses det som svært viktig å støtte opp om dette. En norsk epidemiolog fra Nasjonalt Folkehelseinstitutt er allerede på plass i Kina for å delta i WHOs kartleggings team, og ytterligere fire står klare til å reise. NOK 2 millioner vil bevilges til faglig bistand til Kina, også dette i samarbeid med WHO. Videre vil Røde Kors motta støtte over de humanitære budsjetter til det viktige informasjons- og opplysningsarbeidet som utføres av den Internasjonale Røde Kors Føderasjonen i Kina. I tillegg til dette vil Norge bidra med NOK 4 millioner i tilleggsbevilgninger til WHOs arbeid med kontroll og overvåkning av smittsomme sykdommer, deriblant SARS.

Samlet blir det fra Utenriksdepartementets og NORADs budsjetter bidratt med omlag NOK 8 million til disse tiltakene.