Historisk arkiv

Utenriksdepartementets reiseråd

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Utenriksdepartementet har gjennomgått sine reiseråd. For enkelte land er det nå foretatt oppdateringer. (10.07.03)

Pressemelding

Nr.: 135/04
Dato: 10.07.2003

Utenriksdepartementets reiseråd

Utenriksdepartementet har gjennomgått sine reiseråd. For enkelte land er det foretatt en oppdatering. For ordens skyld gis her en samlet oversikt over de reiseråd som gjelder fra og med idag:

AFGHANISTAN
På grunn av de rådende forhold ber Utenriksdepartementet norske borgere nøye vurdere nødvendigheten av å reise til eller oppholde seg i Afghanistan.

ELFENBENSKYSTEN
Situasjonen i Elfenbenskysten er uforutsigbar. Utenriksdepartementet råder norske borgere til å utvise stor aktsomhet ved reiser til og opphold i Elfenbenskysten, og unngå konfliktområder, spesielt på grensen mot Liberia.

INDIA
Utenriksdepartementet fraråder reiser til delstaten Jammu og Kashmir med unntakelse av Ladakh.

IRAK
Utenriksdepartementet fraråder norske borgere å reise til Irak, og oppfordrer dem som allerede er der til å forlate landet.

ISRAEL OG DET PALESTINSKE OMRÅDET
Situasjonen i Israel og Det palestinske området er spent og uforutsigbar. Grunnet den usikre situasjon og faren for terrorangrep bør man vurdere nødvendigheten av å oppholde seg i området. Besøkende som ikke kan utsette sin reise til Israel og Det palestinske område bør holde kontakt med de norske representasjonene i regionen. Nordmenn i området bes utvise ekstra årvåkenhet og gjennomføre nødvendige sikkerhetstiltak.

JEMEN
På grunn av de rådende forhold ber Utenriksdepartementet norske borgere nøye vurdere nødvendigheten av å reise til eller oppholde seg i Jemen.

PAKISTAN
Utenriksdepartementet ber om at nødvendigheten av reiser til Pakistan vurderes nøye. Norske borgere som oppholder seg der bør utvise aktsomhet og oppfordres til å registrere seg på ambassaden i Islamabad.

SAUDI-ARABIA
På grunn av de rådende forhold ber Utenriksdepartementet norske borgere nøye vurdere nødvendigheten av å reise til eller oppholde seg i Saudi-Arabia.

SØRØST-ASIA
Enkelte områder i land i Sørøst-Asia har vist seg å være utsatt for terrorhandlinger, herunder Bali i Indonesia og Mindanao i Filippinene. Utenriksdepartementet vil derfor råde norske borgere til å være oppmerksomme og utvise stor aktsomhet under opphold i regionen.

ØST-AFRIKA
Enkelte land i Øst-Afrika har de senere år vist seg å være utsatt for terrorhandlinger, også bombeanslag mot turiststeder. Utenriksdepartementet råder norske borgere til å være oppmerksomme og utvise aktsomhet ved reiser i regionen, og spesielt i kystområdene. i Kenya og Tanzania.

Reiserådene er tilgjengelige på Utenriksdepartementets hjemmeside.

http://www.dep.no/ud/norsk/landinfo/