Historisk arkiv

Utenriksminister Jan Petersen tar avstand fra israelske angrep i Gaza

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Jeg tar avstand fra de israelske operasjoner i Gaza, hvor minst 12 palestinere ble drept og rundt 50 såret, sier utenriksminister Jan Petersen.

Pressemelding

Nr.: 16/03
Dato: 26.01.2003

Utenriksminister Jan Petersen tar avstand fra israelske angrep i Gaza

Jeg tar avstand fra nattens israelske operasjoner i Gaza, hvor minst 12 palestinere ble drept og rundt 50 såret, sier utenriksminister Jan Petersen. Den type militære aksjoner vi har sett her, hvor tanks og angrepshelikoptre angriper tett befolkede områder, vil kun bidra til å skjerpe og forlenge konflikten.

Jeg er også meget bekymret over meldinger i israelsk presse om at Israel nå vurderer å reokkupere hele Gaza. Det er viktig at det internasjonale samfunnet øker presset på partene for å få dem til å opptre mer konstruktivt. I den forbindelse er det positivt at Egypt nå forsøker på å få til enighet blant alle de sentrale palestinske gruppene om å få slutt på all voldsutøvelse. Det er viktig at det såkalte "veikartet" for en fremtidig løsning på konflikten, utarbeidet av USA, EU, Russland og FN, vedtas snarest mulig, sier utenriksminister Petersen.