Historisk arkiv

Utenriksminister Petersen fordømmer terroraksjon i Israel

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Denne type handling bidrar kun til å underminere alle forsøk på å få tatt opp igjen forhandlinger mellom Israel og palestinerne, sier utenriksministeren. (05.03.03)

Pressemelding

Nr.: 39/03
Dato: 05.03.2003

Utenriksminister Petersen fordømmer terroraksjon i Israel

Utenriksminister Jan Petersen fordømmer på det kraftigste selvmordsaksjonen i Haifa i dag, der ifølge de siste meldinger, femten mennesker omkom og mange ble skadet.

- Jeg fordømmer på det sterkeste denne avskyelige aksjonen, sier utenriksministeren. – Denne type handling bidrar kun til å underminere alle forsøk på å få tatt opp igjen forhandlinger mellom Israel og palestinerne. De ansvarlige for denne ugjerningen må stilles til ansvar. Palestinske myndigheter må gjøre mer for å få slutt på alle terrorhandlinger.

Utenriksminister Petersen sender også et kondolansebrev til sin israelske kollega Silvan Shalom der han har meddelt Regjeringens kondolanse til det Israel og det israelske folket.

Utenriksminister Petersen beklager også sterkt de store sivile palestinske tapene som følge av de mange israelske militæraksjonene mot blant annet Gaza den siste tiden.

- Israel har en selsagt rett til selvforsvar, men har samtidig som okkupasjonsmakt et spesielt ansvar for å beskytte den palestinske befolkningen, og jeg forventer at Israel overholder sine forpliktelser, sier Petersen.

- Jeg vil sterkt oppfordre både det israelske og det palestinske lederskapet til ikke å la volden få styre dagsorden i forholdet dem imellom. Partene må nå vende tilbake til forhandlingsbordet, avslutter Petersen.