Historisk arkiv

Utenriksminister Petersen glad for EU-resultatet i Polen

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Utenriksdepartementet

- Det er all grunn til å gratulerer Polen med resultatet av folkeavstemningen 7. og 8. juni, sier utenriksminister Jan Petersen.

Pressemelding

Nr.: 105/03
Dato: 09.06.2003

Utenriksminister Petersen glad for EU-resultatet i Polen

- Det er all grunn til å gratulerer Polen med resultatet av folkeavstemningen 7. og 8. juni, sier utenriksminister Jan Petersen. Det polske folk har sagt et klart ja til medlemsskap i Den europeiske union. De følger dermed de andre kandidatlandene som til nå har holdt folkeavstemning om medlemsskapstraktaten som ble undertegnet 16. april i Athen.

- På norsk side har vi hele tiden støttet opp om utvidelsen av EU fordi det vil bidra til fred og stabilitet i Europa. Gjennom handlingsplanen for søkerlandene har Norge støttet utvidelsen med økonomiske midler til ulike prosjekter for å forberede medlemskapet både i EU og EØS. Vi har et godt og nært forhold til Polen, understreker Petersen.

- For Polen, og de andre nye medlemslandene, vil deltakelse i EU åpne et nytt kapittel i deres historie og gi utenrikspolitikken en helt ny dimensjon. Polen vil bli et av de store landene i et utvidet EU. Vi regner med at Polen blant annet vil bidra til større oppmerksomhet i EU om Sentral- og Øst-Europa og forholdet til de østlige nabolandene. Vi må også regne med at Polen som et betydelig jordbruksland vil være en viktig aktør i diskusjonen om omlegging av EUs felles landbrukspolitikk, fremholder utenriksministeren.