Historisk arkiv

10 millioner kroner i nødhjelp til flomofre i Sør-Asia

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Norge har bevilget pengene til de tre landene som er hardest rammet: Bangladesh, India og Nepal. Midlene er fordelt gjennom Norges Røde Kors, Kirkens Nødhjelp og Verdens Matvareprogram og går til mat, vann m.v. (09.08)

Pressemelding

Nr.: 95/04
Dato: 06.08.2004

10 millioner kroner i nødhjelp til flomofre i Sør-Asia

Flommen i Sør-Asia har drevet millioner av mennesker fra sine hjem og ødelagt store landbruksområder, veier og bygninger. Bare i Bangladesh er 35 millioner mennesker nå rammet av vannmassene. En regner med at minst ett tusen mennesker og svært mange husdyr har omkommet siden regnværet startet i juni.

Norge har nå bevilget til sammen 10 millioner kroner til hjelparbeidet for flomofrene i de tre landene som er hardest rammet: Bangladesh, India og Nepal. Pengene er fordelt gjennom Norges Røde Kors, Kirkens Nødhjelp og Verdens Matvareprogram, og går til mat, vann og andre nødvendige artikler samt til båter for syketransport.

– Norge vil vurdere ytterligere humanitær bistand når FN er klar med sin internasjonale appell om nødhjelp til flomofrene, sier statssekretær Olav Kjørven.

Konsekvensene av flommen er enorme, og det forventes ytterlige ødeleggelser før monsunsesongen er over om et par måneder.

– Selve livsgrunnlaget for millioner av mennesker er som skylt bort av vannmassene, og det vil kreve langvarig internasjonal hjelp å reparere skadene. Norge har allerede et stort engasjement i Bangladesh og Nepal, og innsatsen må fortsette, sier statssekretær Kjørven, og varsler samtidig at Norge vil sette særlig fokus på forebygging av framtidige naturkatastrofer gjennom reduksjon av sårbarhet for fattige befolkningsgrupper i årene framover.

Pressekontakt: informasjonsrådgiver Wera Helstrøm, telefon 99 40 93 23