Historisk arkiv

13 omkommet, flere hundre savnet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Utenriksdepartementet

13 nordmenn er omkommet, og mellom 20 og 40 er skadet, viser foreløpige tall. Våre tanker går til de etterlatte som har mistet noen av sine nærmeste i denne katastrofen, sier utenriksminister Jan Petersen. (27.12)

Pressemelding

Nr.: 176/04
Dato: 27.12.2004

13 omkommet, flere hundre savnet

- Det er med dyp sorg jeg er vitne vil tapet av tusenvis av menneskeliv som følge av flodbølgen i Sør-Asia. Våre tanker går til de etterlatte som har mistet noen av sine nærmeste i denne katastrofen, sa utenriksminister Jan Petersen på en pressekonferanse kl. 17.

Med bakgrunn i de meldinger som Utenriksdepartementet har fått fra pårørende, er 13 nordmenn omkommet, og mellom 20 og 40 nordmenn er skadet. Det er dessverre grunn til å frykte at tallene kommer til å øke.

Det eksakte antallet savnede nordmenn er usikkert: Det er fortsatt flere hundre personer UD ikke har kommet i kontakt med. Dette inkluderer nordmenn som har fortalt at de skal til de rammede områdene, men som kan ha reist ut, og det kan være problemer med å nå frem på mobiltelefoner.

- Vi arbeider nå på spreng med å få en oversikt over situasjonen for alle nordmenn i disse områdene, sier utenriksminister Jan Petersen.

Våre ambassader i regionen er fullt bemannet. Vi sender nå personell både fra berørte ambassader og fra Utenriksdepartementet, for å bistå nordmenn som har behov for det. Likeledes vil norske helsemyndigheter sende ut personell som kan bistå.

UD styrker ambassaden i Bangkok med personell fra Norge, denne ambassaden har tre personer på plass i Phuket, to er på vei til Krabi og en til Khao Lak.

Ambassaden i Colombo forsøker å sende personell til områder på Sri Lanka hvor det kan befinne seg nordmenn. UDs førsteprioritet er å få kontakt med så mange som mulig i denne situasjonen, og få gitt bistand til den enkelte.

Det er et løpende og godt samarbeid med de reiseselskaper og forsikringsselskaper som er involvert. Norge samarbeider også med de andre nordiske landene i dette arbeidet. En særskilt krisestab i departementet arbeider kontinuerlig med å skaffe oversikt over situasjonen og over hvordan norske borgere er rammet.