Historisk arkiv

Nordisk utviklingsministermøte 14. desember

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson er vert for møtet der blant annet forberedelsene til FNs toppmøte i september 2005 om Tusenårsmålene og FN-reform står på dagsordenen. (14.12)

Pressemelding

Nr.: 167/04
Dato: 13.12.2004

Nordisk utviklingsministermøte 14. desember

Utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson er vert for det nordiske utviklingsministermøtet tirsdag 14. desember på Holmenkollen Park Rica Hotel.

På dagsordenen står blant annet forberedelsene til FNs toppmøte i september 2005 om Tusenårsmålene og FN-reform. Høynivåmøtet om bistandsharmonisering i Paris i mars 2005, hvor blant annet spørsmål om bedring av bistandens kvalitet står sentralt, vil også bli drøftet av utviklingsministrene. Andre spørsmål på dagsordenen er hiv/aids og feminiseringen av epidemien, fredsbygging, Sudan, Sentral-Afrika, Nordisk Utviklingsfond og endringer i de nordiske lands og EUs utviklingspolitikk. Det er lagt opp til at møtet skal munne ut i en nordisk erklæring om utvikling.

De nordiske utviklingsministrene vil på sitt møte 14. desember også drøfte om det skal tas felles nordisk initiativ til opprettelse av en FN-kommisjon som skal se på formalisering av eiendoms- og bruksrettigheter som et ledd i kampen mot fattigdom i utviklingslandene. Norge jobber med et initiativ for å se nærmere på dette.

Pressekontakt: Informasjonssjef Espen Gullikstad, mobil 91 70 81 22