Historisk arkiv

Norsk hjelpearbeider drept i Afghanistan

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Det er med stor bekymring vi registrerer at sivile hjelpearbeidere i økende grad er blitt målgruppe for destabliserende elementer, det være seg kriminelle grupperinger eller grupper med tilknytning til terroristbevegelser, sier utenriksminister Jan Petersen. (04.06)

Pressemelding

Nr.: 72/04
Dato: 03.06.2004

Norsk hjelpearbeider drept i Afghanistan

- Det er med stor sorg vi mottok budskapet om at den norske hjelpearbeideren Egil Kristian Tynæs ble drept i Afghanistan i går under tjeneste for Leger Uten Grenser. Det er dypt tragisk at nok en norsk borger er blitt drept i Afghanistan i arbeidet for å bidra til fred og stabilitet i landet, sier utenriksminister Jan Petersen.

Humanitære hjelpearbeidere har i lang tid gjort en betydelig innsats for den afghanske befolkningen, uavhengig av skiftende regimer. Det er med stor bekymring at vi registrerer at sivile hjelpearbeidere i økende grad er blitt målgruppe for destabliserende elementer, det være seg kriminelle grupperinger eller grupper med tilknytning til terroristbevegelser.

I løpet av kort tid er tre norske borgere drept i Afghanistan. De tragiske drapene på en humanitær hjelpearbeider, en ISAF-soldat og en turist understreker de betydelige sikkerhetsutfordringer afghanske myndigheter og det internasjonale samfunnet sammen står overfor.

- Afghanistan vil i lang tid fremover ha behov for internasjonal støtte både til stabilisering av landet og til gjenoppbygging. Her har vi alle et ansvar for å bidra, sier utenriksministeren.