Historisk arkiv

Regjeringen gir nye bidrag i forbindelse med krisen i Darfur

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Utenriksministeren kunngjorde i dag vel 11 millioner kroner i nye bidrag til humanitær assistanse i Darfur i Vest-Sudan og til flyktninger fra Darfur i Chad, gjennom Norges Røde Kors (02.07)

Pressemelding

Nr.: 88/04
Dato: 02.07.2004

Regjeringen gir nye bidrag i forbindelse med krisen i Darfur

Utenriksministeren kunngjorde i dag vel 11 millioner kroner i nye bidrag til humanitær assistanse i Darfur i Vest-Sudan og til flyktninger fra Darfur i Chad, gjennom Norges Røde Kors. Bidraget innebærer at Norges Røde Kors kan sende utstyr og delegater til å drive to sykehus i Darfur og til å sette opp en helseklinikk i en av flyktningeleirene i Chad. Norge har med dette gitt totalt 84 millioner kroner i humanitær assistanse til Darfur og flyktningene i Chad siden september 2003.

”Situasjonen i Darfur er forferdelig. Mer enn en million mennesker er fordrevet fra sine hjem og behovene er overveldende. FN, Røde Kors og en rekke frivillige organisasjoner har trappet opp sin virksomhet og det er store behov for nye effektive bidrag fra det internasjonale samfunn,” sier utenriksministeren.

”Dette er en katastrofe som har politiske årsaker, og humanitær hjelp kan ikke løse problemene. Det er derfor helt nødvendig at partene, og i særlig grad regjeringen i Sudan, tar ansvar for å beskytte og hjelpe sin egen befolkning, gjennom å stanse voldshandlingene, avvæpne militsgruppene og gjenopprette lov og orden,” sier utenriksministeren.