Historisk arkiv

Utenriksminister Jan Petersen besøker Etiopia 15.-16. november

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Utenriksministeren vil bl.a. ha politiske samtaler med statsminister Meles Zenawi og utenriksminister Seyom Mesfin om fredsprosessen mellom Etiopia og Eritrea og andre regionale spørsmål. (15.11)

Pressemelding

Nr.: 139/04
Dato: 15.11.2004

Utenriksminister Jan Petersen besøker Etiopia 15.-16. november

Utenriksministeren skal i Addis Abeba ha samtaler med lederen for Den Afrikanske Union (AU), Alpha Oumar Konaré, om den nye afrikanske sikkerhetsarkitekturen, AUs øvrige roller og Norges samarbeid med AU.

- Den Afrikanske Union har påtatt seg store og viktige oppgaver, ikke minst i forbindelse med krisen i Darfur, sier utenriksminister Petersen. AU har skapt ny dynamikk i afrikansk samarbeid, og Norge må gjøre sitt for å støtte AUs innsats. Det er derfor viktig at vi er i nær dialog med AU om hvordan vi best kan samarbeide med organisasjonen sier Petersen.

Utenriksministeren vil også ha politiske samtaler med statsminister Meles Zenawi og utenriksminister Seyom Mesfin med vekt på fredsprosessen mellom Etiopia og Eritrea, øvrige regionale spørsmål, samt det bilaterale samarbeidet mellom Etiopia og Norge.

Utenriksministeren møter Ambassadør Legwaila Joseph Legwaila, som er FNs generalsekretærs spesialutsending til FNs fredsbevarende operasjon i Etiopia (UNMEE)

I tillegg vil utenriksministeren møte sentrale aktører i den religiøse dialogen mellom Etiopia og Eritrea, ha samtaler om menneskerettigheter og demokrati med representanter for opposisjonen, og møte ambassadører for Nigeria, Sør-Afrika, Egypt, Kenya, Mosambik, Senegal, Uganda og Algerie.

Kontakt: Avd.direktør Øystein Bø mobil: 90 52 08 54