Historisk arkiv

Indias utenriksminister besøker Norge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Under besøket vil blant annet det første møtet i den bilaterale samarbeidskommisjonen mellom Norge og India finne sted. (16.06)

Pressemelding

Nr.: 86/05
Dato: 16.06.2005

Indias utenriksminister besøker Norge

Indias utenriksminister Natwar Singh besøker Norge 16.-17. juni. Vert for besøket er utenriksminister Jan Petersen.

Indias økende politiske og økonomiske betydning regionalt og globalt gjør det viktig for Norge å styrke det bilaterale samarbeidet. Under besøket vil det første møtet i den bilaterale samarbeidskommisjonen mellom Norge og India finne sted. Formålet med samarbeidskommisjonen er å styrke det politiske samarbeidet mellom Norge og India, og på områder som økonomi, handel, energi, miljø, vitenskap, teknologi, utdanning og kultur. Avtalen om opprettelse av kommisjonen ble undertegnet i juli 2004 under utenriksminister Petersens besøk til India.

For å støtte opp under arbeidet i samarbeidskommisjonen har Utenriksdepartementet utarbeidet en ny handlingsplan for Norges samarbeid og politikk overfor India. Handlingsplanen publiseres på www.odin.dep.no/ud sammen med programmet for utenriksminister Singhs besøk.

I tillegg til kommisjonsmøtet vil utenriksminister Singh bli mottatt i audiens av Kongen og ha samtaler med statsminister Kjell Magne Bondevik og nærings- og handelsminister Børge Brende.

Utenriksminister Petersen og utenriksminister Singh leder møtet i den bilaterale samarbeidskommisjonen som finner sted i Utenriksdepartementet 17. juni.

Utenriksminister Petersen og utenriksminister Singh vil være tilgjengelige for pressen kl. 14:30 i UD, 1. etasje, Nordkvartalet.

Kontaktperson: Informasjonsrådgiver Cathrine Andersen tel. 911 36 410