Historisk arkiv

Konferanse om integrerte fredsoperasjoner og forholdet til humanitær innsats

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Utenriksdepartementet

UD og NUPI arrangerer en konferanse om integrerte fredsoperasjoner og forholdet til humanitær innsats i Oslo 30.-31. mai. (26.05)

Internasjonal konferanse om integrerte fredsoperasjoner og forholdet til humanitær innsats 30. - 31. mai

UD og NUPI arrangerer en konferanse om integrerte fredsoperasjoner og forholdet til humanitær innsats i Oslo 30-31. mai. Norge har støttet utarbeidelsen av en uavhengig FN-rapport som belyser utfordringer knyttet til integrerte operasjoner, særlig balansen mellom behovet for samordning og humanitære aktørers behov for uavhengighet i konfliktområder. Rapporten danner grunnlaget for diskusjonene på konferansen. Rapporten i sin helhet kan leses på

Statssekretær Vidar Helgesen vil åpne konferansen mandag den 30. mai kl. 09.00. Konferansen arrangeres på Holmenkollen Park Hotell. Nærmere 150 representanter fra FN, humanitære organisasjoner, giverland, troppebidragsytende land, regionale organisasjoner som NATO, EU og AU, og forskningsinstitusjoner er invitert til konferansen.

Konferansen er åpen for media. Under første sesjon og oppsummering er det anledning til å gjøre opptak, filme/fotografere. Under de andre programdeler ber vi om at sitater etc. avtales med den enkelte.