Historisk arkiv

Minneseremoni i Phuket

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Utenriksdepartementet

160 pårørende etter tsunami-katastrofen deltar i dag (fredag) på en minneseremoni i Phuket, i regi av norske myndigheter. Helse- og omsorgsminister Ansgar Gabrielsen representerer Regjeringen. (07.10)

Pressemelding

Nr.: 174/05
Dato: 07.10.2005

Minneseremoni i Phuket

160 pårørende etter tsunami-katastrofen deltar i dag (fredag) på en minneseremoni i Phuket, i regi av norske myndigheter. Helse- og omsorgsminister Ansgar Gabrielsen representerer Regjeringen.

Navnene på alle de 84 norske omkomne i flodbølgekatastrofen vil bli lest opp av statsråden, samtidig som representanter for Politiet, helsemyndighetene, Støttegruppen, Sjømannskirken og Utenriksdepartementet setter opp en rosebukett for hver omkommen. Pårørendes representanter leser dikt. De musikalske innslagene er ved trompetisten Arne Kollandsrud, den thailandske fløytisten Thanis Sringlindee og sangeren Mette Skauge. Fra Sjømannskirken deltar generalsekretær Kjell Bertel Nyland og Hilde Sirnes, sjømannsprest i Pattaya.

I tillegg til denne felles seremonien, har hver enkelt familie hatt muligheten til å gjøre sine private markeringer. De har disponert minibusser og biler for å kunne oppsøke Khao Lak og andre steder der deres kjære var, og det ble også satt opp båt til Phi Phi.

Utenriksdepartementet og Helse- og omsorgsdepartementet har hatt ansvaret for å planlegge reisene i samarbeid med nasjonal støttegruppe etter flodbølgekatastrofen, pårørendekontoret i Phuket, Sosial- og helsedirektoratet, politiet og Sjømannskirken.

Dette er den andre minnereisen, og et tilbud til de som ikke reiste i mai, da den første minnereisen ble arrangert. Reisen begynte mandag, og tilbakereisen er lørdag kveld.

Kontaktpersoner i Thailand:

  • Kjell Brataas, Helse- og omsorgsdepartementet +47 9139 4384
  • Rune Bjåstad, Utenriksdepartementet +47 9578 5536