Historisk arkiv

Norsk støtte til styrking av menneskerettighetene i Indonesia

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Utenriksdepartementet

En tung delegasjon fra Indonesia besøker Norge 27.-29. april som ledd i menneskerettighets-dialogen mellom Norge og Indonesia. Dette viser hvor stor vekt Indonesia legger på menneskerettighetssamarbeidet med Norge, uttaler statssekretær Vidar Helgesen. (26.04)

Pressemelding

Nr.: 66/05
Dato: 26.04.2005

Norsk støtte til styrking av menneskerettighetene i Indonesia

En tung delegasjon fra Indonesia besøker Norge 27.-29. april som ledd i menneskerettighetsdialogen mellom Norge og Indonesia. Den indonesiske minister for lov og menneskerettigheter, Høyesterettsjustitiarius, Riksadvokaten og leder og nestleder for justiskomiteen i det indonesiske parlamentet deltar. Dette viser hvor stor vekt Indonesia legger på menneskerettighetssamarbeidet med Norge, uttaler statssekretær Vidar Helgesen i Utenriksdepartementet. Han leder den norske delegasjonen til Rundebordet om menneskerettigheter som er et ledd i menneskerettighetsdialogen mellom de to land som ble etablert i 2002.

Under møtene med Indonesia vil det bli rettet særskilt fokus mot reform av rettssystemet, korrupsjonsbekjempelse og kravene til at politi og militæret opptrer i henhold til internasjonale menneskerettigheter. Vern om menneskerettigheter etter naturkatastrofer blir også et tema med relevans til flomkatastrofen i Sør-Asia.

Kontaktpersoner:

  • Gunnvor Berge, tlf: 91 39 75 64
  • Håkon Arald Gulbrandsen, tlf: 93 61 72 18.