Historisk arkiv

Olje for utvikling

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson og olje- og energiminister Thorhild Widvey presenterer Regjeringens planer for å gjøre petroleumsforvaltning og godt styresett til et prioritert satsingsområde i norsk utviklingssamarbeid i Den gamle stasjonsmesterbygningen på Vestbanen, Oslo, fredag 2. september kl. 09.00. (01.09)

Pressemelding

Nr.: Unr./05
Dato: 01.09.2005

Olje for utvikling

Nytt satsingsområde i utviklingssamarbeidet:

Hvem: Utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson og olje- og energiminister Thorhild Widvey.

Hva: Pressefrokost hvor utviklingsministeren og olje- og energiministeren presenterer Regjeringens planer for å gjøre petroleumsforvaltning og godt styresett til et prioritert satsingsområde i norsk utviklingssamarbeid.

Regjeringen ønsker å bidra til at oljeproduserende land i Sør i større grad skal bli i stand til å utnytte inntekter fra olje- og gassvirksomhet til å bekjempe fattigdom. Regjeringen vil derfor gjennom øremerkede midler styrke bistanden til land som etterspør norsk kompetanse og erfaringer på området. Fra norsk side vil det legges vekt på å bidra til åpenhet, anti-korrupsjon og godt styresett i aktuelle samarbeidsland.

Hvor og når: Den gamle stasjonsmesterbygningen på Vestbanen i Oslo (vegg i vegg med Nobels Fredssenter), fredag 2. september kl. 09.00 – 10.00.

Pressekontakter:
For utviklingsministeren, informasjonssjef Espen Gullikstad, tlf. 91 70 81 22.

For olje- og energiministeren, informasjonssjef Sissel Edvardsen, tlf. 90 19 73 82.