Historisk arkiv

Reduksjon i budsjettstøtte til Uganda

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Utenriksdepartementet har besluttet å redusere budsjettstøtten til Uganda med 25 millioner kroner for kommende ugandisk budsjettår juli 2005 – juni 2006. (14.07)

Pressemelding

Nr.: 117
Dato: 14.07.2005

Reduksjon i budsjettstøtte til Uganda

Utenriksdepartementet har besluttet å redusere budsjettstøtten til Uganda med 25 millioner kroner for kommende ugandisk budsjettår juli 2005 – juni 2006. Dette tilsvarer en tredjedel av den planlagte årlige budsjettstøtten til Uganda.

- Årsaken til dette er en bekymring knyttet til negativ utvikling i myndighetenes håndtering av demokratiseringsprosessen, menneskerettighetsspørsmål og korrupsjonsbekjempelse, sier utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson.

Regjeringen har også fått endret grunnloven slik at sittende president Museveni kan velges for flere perioder. - Disse forholdene reduserer bistandseffektiviteten og muligheten til å implementere Ugandas nasjonale fattigdomsstrategi, sier utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson.

Norge har sammen med andre land som gir budsjettstøtte til Uganda en løpende vurdering av utviklingen i landet. Storbritannia har besluttet å redusere sin budsjettstøtte med GBP 5 mill. og Irland har redusert sin budsjettstøtte med EUR 3 mill.

Norge vil følge utviklingen i Uganda fortløpende og i samarbeid med andre givere.