Historisk arkiv

Urolighetene i Usbekistan vekker bekymring

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Alle parter må avstå fra voldsbruk, bidra til å løse konflikten gjennom dialog og demokratiske midler og samarbeide med det internasjonale samfunn, herunder OSSE, sier utenriksminister Jan Petersen i en kommentar til urolighetene. (15.05)

Pressemelding

Nr.: 73/05
Dato: 15.05.2005

Urolighetene i Usbekistan vekker bekymring

- Bruken av vold i forbindelse med demonstrasjonene i Usbekistan som har ført til tap av et ukjent antall menneskeliv, gir grunn til sterk bekymring, sier utenriksminister Jan Petersen. Alle parter må avstå fra voldsbruk, bidra til å løse konflikten gjennom dialog og demokratiske midler og samarbeide med det internasjonale samfunn, herunder OSSE, sier utenriksminister Jan Petersen.

- Jeg vil spesielt fremheve den usbekiske regjeringens ansvar for å finne fredelige og politiske løsninger samt å bidra til forsoning mellom ulike religiøse og opposisjonelle grupper. Det er myndighetenes ansvar å sikre respekt for grunnleggende menneskerettigheter og legge til rette for utvikling og fattigdomsbekjempelse som kan fjerne årsakene til motsetningene, understreker utenriksminister Petersen.