Historisk arkiv

Utenriksdepartementet går over fra krisestab til forsterket beredskap

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Regjeringens kriseråd hadde i dag møte klokken 14:00 om norske myndigheters videre oppfølging etter terroraksjonen i London. (08.07)

Utenriksdepartementet går over fra krisestab til forsterket beredskap

Regjeringens kriseråd hadde et nytt møte i dag, 8. juli klokken 14:00, om norske myndigheters oppfølging etter terroraksjonen i London.

Situasjonen i London er på vei tilbake til det normale. Britiske myndigheters fokus går nå gradvis over fra redningsarbeid til etterforskning av terroraksjonene, og myndighetene har oppfordret befolkningen i London å gjenoppta normal aktivitet.

I lys av dette besluttet Regjeringens kriseråd følgende:

Krisestaben som ble etablert i Utenriksdepartementet 7. juli er fra og med 8. juli klokken 15:00 ikke lenger i virksomhet. Utrykningsteamet returnerer fra London i dag.

Utenriksdepartementet vil imidlertid inntil videre forsterke den normale beredskapen for å følge den videre utviklingen, og for å kunne ta i mot henvendelser fra publikum.

Publikum oppfordres til å benytte de regulære telefonnumre for henvendelser til Utenriksdepartementet og ambassaden i London.

Melding om eventuelle savnede skal rettes til lokalt politidistrikt tlf. 02800. Fra utlandet må man ringe det ordinære nummeret til det lokale politidistrikt. Man kan også ringe Nye Kripos på +47 23 20 87 00. Se politiets nettsider for oppdatert informasjon.

Britiske myndigheter har opprettet et telefonnummer for utenlandske borgere som har spørsmål vedrørende slektninger mv. som kan ha vært berørt. Fra Norge: +44 870 1566 344, fra Storbritannia 0870 1566 344.