Historisk arkiv

Utenriksminister Petersen roser enigheten mellom Abbas og Sharon

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Utenriksdepartementet

- Det er all grunn til å gratulere president Abbas og statsminister Sharon og initiativtakerne til møtet, kong Abdullah og president Mubarak, sier utenriksministeren. (08.02)

Pressemelding

Nr.: 21/05
Dato: 08.02.2005

Utenriksminister Petersen roser enigheten mellom president Abbas og statsminister Sharon

- Den forståelsen som i dag er oppnådd mellom president Mahmoud Abbas og statsminister Ariel Sharon er en god nyhet for israelerne, palestinerne og for oss alle, sier utenriksminister Jan Petersen i en kommentar til dagens møte i Sharm el Sheikh.

- Det er all grunn til å gratulere president Abbas og statsminister Sharon og initiativtakerne til møtet, kong Abdullah og president Mubarak, sier utenriksministeren.

- Jeg er meget tilfreds med at president Abbas har erklært stans i angrep fra palestinske gruppers side mot israelske mål, og at statsminister Sharon har lovet å innstille militæroperasjoner hvis angrepene opphører. Det er også positivt at statsminister Sharon har opplyst at israelske styrker vil trekke seg ut av et antall byer på Vestbredden, sier utenriksminister Petersen.

- Partene må nå utnytte den positive utviklingen til å gjenoppta iverksettelsen av Veikartet for fred. Fra norsk side vil vi fortsatt gi full støtte til fredsbestrebelsene, blant annet gjennom giverlandsgruppen AHLC som jeg leder, understreker utenriksminister Jan Petersen.