Historisk arkiv

Utviklingsministeren deltar på FNs giverlandsmøte i Genève

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Møtet ledes av FNs nødhjelpskoordinator Jan Egeland, som vil gjøre rede for nødhjelpsinnsatsen etter flodbølgekatastrofen i Sørøst-Asia så langt og hvilke oppgaver som gjenstår. 15 andre land deltar på ministernivå i tillegg til Sri Lanka og Indonesia. (11.01)

Pressemelding

Nr.: 09/05
Dato: 11.01.2005

Utviklingsministeren deltar på FNs giverlandsmøte i Genève

Utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson deltar på FNs giverlandsmøte i Genève kl 15.00 i dag. Møtet ledes av FNs nødhjelpskoordinator Jan Egeland, som vil gjøre rede for nødhjelpsinnsatsen etter flodbølgekatastrofen i Sørøst-Asia så langt og hvilke oppgaver som gjenstår. I tillegg til utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson deltar 15 andre land på ministernivå. Også ministere fra Sri Lanka og Indonesia deltar.

På møtet vil utviklingsministeren kunngjøre Norges bidrag til FN på 416 millioner kroner, som skal gå til det akutte nødhjelpsarbeidet samt til gjenoppbygging i de hardest rammede områdene. Støtten til FN vil ikke berøre andre deler av bistandsbudsjettet, men hentes fra en ekstrabevilgning på 1 milliard kroner som Regjeringen har foreslått for Stortinget etter naturkatastrofen.

På møtet vil Frafjord Johnson holde et innlegg, hvor hun legger vekt på at hjelpearbeidet må koordineres, og at hjelpen må nå alle nødlidende.

– Vi må sikre oss at nødhjelpen og hjelpen til gjenoppbygging når fram til alle grupper som er rammet. Dette kan også bidra til forsoningsprosesser i regionen. Jeg vil også understreke at en massiv og effektiv respons på flodbølgekatastrofen ikke må gå på bekostning av nødlidende i Afrika og andre deler av verden, sier utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson.

I forkant av givermøtet møter utviklingsministeren FNs nødhjelpskoordinator Jan Egeland, generalsekretæren i Det internasjonale Røde Kors-forbundet (IFRC) Markku Niskala, representanter for EU-formannskapet og andre givere.

Pressekontakt: Avdelingsdirektør Per Egil Selvaag, telefon 90 04 56 51