Historisk arkiv

Utviklingsministeren til London og Washington D.C. 9. — 11. mars

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Utenriksdepartementet

I London skal utviklingsministeren holde det norske innlegget på et høynivåmøte om finansieringen av arbeidet mot hiv og aids. I Washington D.C. skal hun bl.a. ha møter med Verdensbanken-direktør James Wolfensohn og IMF-direktør Rodrigo de Rato. (09.03)

Pressemelding

Nr.: 28/05
Dato: 09.03.2005

Utviklingsministeren til London og Washington D.C. 9. – 11. mars

Utviklingsminister Hilde Frafjord Johnson har 9. – 11. mars en rekke møter i London og Washington D.C.

I London skal utviklingsministeren holde det norske innlegget på et høynivåmøte om finansieringen av arbeidet mot hiv og aids. Møtet arrangeres av UNAIDS, Storbritannia, USA og Frankrike. Formålet med møtet er blant annet å bidra til å få på plass forpliktelser om ytterligere opptrapping og effektivisering av innsatsen.

10. – 11. mars skal utviklingsministeren ha en rekke møter i Washington DC. I tillegg til møter med Verdensbanken-direktør James Wolfensohn og IMF-direktør Rodrigo de Rato, skal utviklingsministeren ha møter i det amerikanske utenriksdepartementet og med lederen for USAID. Tema for samtalene vil blant annet være finansiering for utvikling, tusenårsmålsrapporten og Sudan. Utviklingsministeren vil 11. mars holde et foredrag om fredsbygging på Center for Strategic and International Studies.

Pressekontakt: Avdelingsdirektør Per Egil Selvaag, mobil 90 04 56 51