Historisk arkiv

Vollebæk-panelets rapport om reform av OSSE offentligggjort

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Utenriksdepartementet

Pressemelding

Nr.: 102/05
Dato: 30.06.2005

Vollebæk-panelets rapport om reform av OSSE offentliggjort

Ambassadør Knut Vollebæk presenterte i dag reformpanelets anbefalinger for reform av OSSE til organisasjonens deltakerland i Wien. Utenriksminister Jan Petersen uttaler at han er tilfreds med det arbeidet som er gjort under Vollebæks ledelse. Panelets rapport inneholder konkrete forslag til reform som, dersom de blir gjennomført, vil styrke OSSE.

Knut Vollebæk viser til at panelet hadde nådd enighet om alle anbefalinger unntatt en. Han mener det er mulig å gjennomføre panelets anbefalinger hvis det er politisk vilje blant deltakerlandene. Etter Vollebæks syn vil forslagene gjøre organisasjonen enda mer slagkraftig.

- Norge har engasjert seg aktivt i reformarbeidet i OSSE. Regjeringen vil arbeide aktivt for at reformpanelets anbefalinger blir grundig drøftet utover høsten, sier utenriksminister Petersen.

- Det er et mål å få avsluttet reformprosessen på OSSEs ministermøte i desember, slik at fokus kan komme tilbake til den viktige jobben OSSE gjør i å forebygge og håndtere kriser, sier utenriksministeren.

Rapporten kan leses på OSSEs nettsider.