Historisk arkiv

EU’s nordlige dimensjon

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Utenriksdepartementet

EU’s nordlige dimensjon

EU's nordlige dimensjon ble etablert som eget politikkområde i 1999 ved beslutning i EU's råd og er et instrument for EU's samarbeid i første rekke med Russland med vekt på Nordvest-Russland og Kaliningrad. Det operative ansvaret for feltet er lagt til EU-kommisjonen. Norge har sammen med Russland og Island sluttet seg til samarbeidet som partnerland og tillegger det stor vekt.

EU’s nordlige dimensjon gir et felles rammeverk for politisk dialog og samarbeid som dekker de arktiske områdene, Østersjøen, Nordvest-Russland, Island og Grønland. I tillegg til EU-landene selv og partnerlandene Norge, Russland og Island deltar også de regionale organisjonene i området (Nordisk Ministerråd, Arktisk Råd, Østersjørådet og Barentsrådet) i samarbeidet og har aktiviteter som samsvarer godt med de målsettinger og prioriteringer som er nedfelt i den løpende handlingsplanen for EU’s nordlige dimensjon.

Den første handlingsplanen under EU’s nordlige dimensjon ble avsluttet i 2003 og ble avløst av en ny plan for perioden 2004-06. Den nye planen dekker områdene økonomi, menneskelige ressurser, miljø, regional utvikling og grenseregionalt samarbeid samt justisfeltet. Både partnerlandene og de fire regionale organisasjonene bidro til utformingen av planen. Fra norsk side ble det lagt særlig vekt på miljø, atomsikkerhet, det arktiske områdets utfordringer, helse, energi, informasjonsteknologi og kampen mot organisert kriminalitet. Norge bidrar aktivt sammen med de andre viktige aktører, herunder også subregionale organisasjoner i området, kommunale og fylkeskommunale enheter, frivillige organisasjoner og internasjonale finansieringsinstitusjoner, til å følge opp handlingsplanen. Norges Russland-bevilgning og atomsikkerhetsprogrammet i nord er sentrale virkemidler.

Under EU’s nordlige dimensjon er det også etablert to såkalte partnerskap, ett for miljø og ett for helse og livskvalitet. Norge deltar i begge disse, og var særlig engasjert i forarbeidet til og i etableringen av partnerskapet for helse og livskvalitet. Dette patnerskapet ble stiftet i Oslo i oktober 2003 med daværende helseminister Høybråten som vertskap, og der også daværende statsminister Bondevik deltok. Det norske engasjementet understreker den vekt vi på norsk side legger både på partnerskapsmekanismen og på EU’s nordlige dimensjon som instrument for samarbeid.

Når den løpende handlingsplanen for EU’s nordlige dimensjon utløper 31. desember 2006, vil den bli erstattet av en ny plattform. Den nye politikken ble vedtatt på et regjeringssjefsmøte i Helsinki 24. november 2006 etter invitasjon av det finske EU-formannskapet. Statsminister Stoltenberg deltok fra norsk side. Fra 1. januar 2007 vil det ikke lenger hete ”EU’s” nordlige dimensjon. Dette skyldes at de tre nåværende partnerlandene Russland, Norge og Island har gått sammen med EU og utformet en ny Nordlig dimensjon der de fire er likestilte parter og står felles ansvarlig for politikken og gjennomføringen av den. En slik plattform, der alle parter stiller på like fot, har vært en forutsetning fra russisk side for å delta videre i samarbeidet under Nordlig dimensjon. Andre deltakere i samarbeidet vil, som nå, være de fire regionale rådene i Nord-Europa og internasjonale finansieringsinstitusjoner.

Russland har sammen med Norge, Island og EU-kommisjonen det siste året fremforhandlet tekster for den nye plattformen. Dette har resultert i et politisk rammedokument og en politisk erklæring, som begge ble vedtatt i Helsinki 24. november. Nordlig Dimensjon vil fortsatt være innrettet mot det samme geografiske området i Nord-Europa som under EU’s nordlige dimensjon. Fokus vil i økende grad være Nordvest-Russland, men det arktiske området, Barentsregionen og Østersjøregionen vil også stå sentralt. Det konkrete samarbeidet vil foregå i følgende sektorer: økonomisk samarbeid herunder energi og transport; frihet, sikkerhet og justissaker; ytre sikkerhet herunder sivil beskyttelse; forskning, utdanning og kultur; miljø herunder atomsikkerhet og naturressurser; helse og livskvalitet. De fire første sektorene faller sammen med de fire samarbeidsrommene i EU-Russlandsamarbeidet, og de to siste med de to etablerte partnerskapene. Norge og Island vil kunne delta i samarbeidet mellom EU og Russland i de fire rommene når det gjelder spørsmål som er relevante for Nordlig Dimensjon.

Partene er enige om at partnerskapsmodellen har vist seg nyttig, og de stiller seg åpne for å danne nye partnerskap. Det mest aktuelle er et eget partnerskap for transport og logistikk samt et program for energieffektivisering og fornybar energi knyttet til det eksisterende miljøpartnerskapet. Partene er enige om at disse spørsmål skal utredes og studeres nærmere. Fra russisk side er det i tillegg foreslått fem prosjekter, med særlig relevans for Barentsregionen, som eventuelt kan bli egne Nordlig dimensjonsprosjekter. Prosjektforslagene vil nå bli gjennomgått av de øvrige parter i samarbeidet med sikte på mulig realisering og finansiering.

Styringsstukturen for den nye plattformen vil fortsatt bestå av utenriksministermøter hvert annet år og møter på høyt embetsnivå i det mellomliggende året. I tillegg vil det bli opprettet en styringsgruppe, og det er nyvinning, som skal forberede disse møtene og arbeide for en løpende koordinering og konkretisering av samarbeidet.” ( Oppdatert: november 2006)

Aktuelle lenker:

EUs side om Nothern Dimension