Historisk arkiv

Nytt nettsted om IKT

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Utdannings- og forskningsdepartementet

Utdannings- og forskningsdepartementet har åpnet nettstedet LUNA for bruk av informasjons- og kommunikasjonsteknologi i lærerutdanningen. Nettstedet er ett av flere tiltak for å styrke faglig/pedagogisk bruk av IKT i skolen. (04.03.02)

Nytt nettsted om IKT

Utdannings- og forskningsdepartementet har åpnet nettstedet LUNA for bruk av informasjons- og kommunikasjonsteknologi i lærerutdanningen. Nettstedet er ett av flere tiltak for å styrke faglig/pedagogisk bruk av IKT i skolen.

LUNA er først og fremst rettet mot institusjoner som driver lærerutdanning, men vil også ha interesse for folk i skole og utdanning generelt. Nettstedet vil inneholde faglig stoff om IKT og mappevurdering (løpende vurdering av studentarbeider). Utvikling og vedlikehold av LUNA utføres av Forsknings- og kompetansenettverk for IT i utdanning (ITU).

Departementets ambisjon er at lærerutdanningen skal bli blant de ledende når det gjelder bruk av IKT. LUNA skal bidra til å nå dette målet ved å støtte nettverksbygging mellom miljøene og erfaringsspredning fra "de gode eksemplene". LUNA skal også profilere det brede arbeidet som gjøres nasjonalt, og inneholde dokumentasjon av IKT-arbeidet ved samtlige institusjoner i lærerutdanningen.

Adressen til LUNA: http://www.luna.itu.no/

I departementets plan for IKT i utdanningen (2000-2003) er det avsatt 30 mill årlig for å sikre at IKT kommer solid inn i lærerstudiene. Sentrale tiltak er:

  • Alle lærerutdanningsmiljø (totalt 29 institusjoner) får midler til IKT-opplæring og –implementering i studier og fagplaner
  • I tillegg er det igangsatt større IKT-prosjekter ved en rekke institusjoner rettet mot en bred fornyelse av studiet (som ved Høgskolen i Østfold)

Norgesnettrådet har nylig lagt fram en evaluering av lærerutdanningene og der blir IKT-prosjektene omtalt generelt positivt.