Historisk arkiv

Clemet vil høre hele Norge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Utdannings- og forskningsdepartementet

Utdanningsminister Kristin Clemet inviterer landets elever, lærlinger, lærere og foreldre til å komme med innspill om hvordan de ønsker norsk skole skal bli i fremtiden. Si din mening! (08.08.03)

Pressemelding

Nr.: 056
Dato: 08.08.03

Clemet vil høre hele Norge

Utdanningsminister Kristin Clemet ønsker å høre hva alle skoleinteresserte mener om skolen, og inviterer derfor spesielt landets elever, lærlinger, lærere og foreldre til å komme med innspill om hvordan de ønsker norsk skole skal bli i fremtiden. Innspillene vil bli vurdert i forbindelse med de forslag Regjeringen legger frem i stortingsmelding neste vår.

Et bredt sammensatt utvalg, Kvalitetsutvalget, kom før sommeren med mer enn 100 forslag til en bedre grunnopplæring. Disse forslagene har allerede skapt mye debatt om innhold og organisering av skolen. Nå ønsker utdanningsminister Kristin Clemet å få synspunkter fra enda flere og åpner egne nettsider på departementets nettsted for alle som vil bidra i debatten. På nettstedet er noen av utvalgets forslag gjengitt, men alle innspill knyttet til utvalgets utredning vil bli tatt inn i den videre prosessen.

- Jeg ønsker at flest mulig skal få komme med sin mening om landets kanskje viktigste
institusjon, skolen. Via nettstedet håper jeg så mange som mulig vil bruke muligheten til
å påvirke utviklingen, sier Clemet.

Kvalitetsutvalgets utredning ble sendt på formell høring i midten av juni, med frist 15. oktober 2003. I tillegg til den ordinære høringsprosessen vil det i august, september og oktober bli arrangert regionale høringskonferanser i Kristiansand, Tromsø, Trondheim, Oslo og Bergen, samt lokale høringsmøter i Bodø, Gjøvik og Stavanger. Foreldreutvalget for grunnskolen og Elevorganisasjonen har fått i oppdrag å gjennomføre opplegg for å engasjere foreldre og elever i høringsprosessen.

- Ønsker noen bare å mene noe om en skolesak de brenner for, er det like viktig som å
sende inn synspunkter på mange problemstillinger. Ved å åpne denne direkte kanalen
håper jeg på stor respons, sier utdanningsministeren.

Si din mening!

Les mer om Kvalitetsutvalgets utredning