Historisk arkiv

Kontrakt om nasjonal utdanningsportal

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Utdannings- og forskningsdepartementet

Utdanningsdepartementet har i dag underskrevet kontrakt om levering av en nasjonal utdanningsportal på Internett. Portalen vil bli lansert i løpet av våren.(10.01.03).

Pressemelding

Nr.: 003-03
Dato: 10.januar

Kontraktsinngåelse om nasjonal utdanningsportal

Utdannings- og forskningsdepartementet (UFD) har i dag underskrevet kontrakt med firmaet BEKK Consulting AS om levering av en nasjonal utdanningsportal på Internett. Leveransen omfatter programvare, formgivning og tilrettelegging av de tekniske sidene ved utdanningsportalen.

Den nye portalen vil bli lansert våren 2003. Portalen skal gi enklere tilgang til informasjon om norsk utdanning og utdanningsrelaterte tjenester på nettet. Et viktig siktemål med portalen er å stimulere produksjon av kvalitetssikret innhold på nettet. Portalen skal utvikles stegvis og etter hvert omfatte all norsk utdanning.

- Jeg er glad for at vi får denne portalen på plass. Vi ser at andre land har gjort lignende grep. Jeg er overbevist om at den nye utdanningsportalen er et viktig steg i retning av økt og riktig bruk av Internett i undervisning og læring, sier Utdanningsminister Kristin Clemet.

Kontaktpersoner:

Ekspedisjonssjef Ida Børresen, tlf 22 24 74 10

Avdelingsdirektør Øystein Johannessen, tlf 22 24 74 97