Historisk arkiv

Studenter må sikres mot useriøse tilbud

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Utdannings- og forskningsdepartementet

I samarbeid med OECD er Norge den 3.-4. november vertskap for en konferanse om internasjonal handel med utdanningstjenester. (31.10.03)

Pressemelding

Nr.: 088-03
Dato: 31.oktober

Konferanse i Trondheim om internasjonal handel med utdanningstjenester :

Studenter må sikres mot useriøse tilbud

I samarbeid med OECD er Norge den 3.-4. november vertskap for ”OECD/Norway Forum on Trade in Educational Services”. Konferansen vil blant annet drøfte tiltak for å beskytte studenter mot useriøse tilbydere og sikre tilgang til utdanning av høy kvalitet i alle deler av verden.

En resolusjon med samme formål ble vedtatt på UNESCOs generalkonferanse i oktober etter forslag fra Norge, med støtte fra Island, Japan, Mosambik og Tansania, og dette vil bli fulgt opp under diskusjonene i Trondheim.

Kvalitetssikring vil også være et spesielt viktig tema på konferansen. Nasjonale godkjennings­systemer er i mange tilfeller ikke beregnet på å håndtere tilbydere fra andre land, kommersielle aktører eller utdanningstilbud over internett. Ikke minst kan dette være et problem i utviklingsland.

Konferansen arrangeres i Frimurerlogen. Åpningsinnleggene vil bli holdt av utdannings- og forsknings­minister Kristin Clemet og visegeneraldirektør i OECD Berglind Ásgeirsdóttir. Det vil være til stede rundt 160 deltakere fra 23 land.

Dette er den andre i en serie internasjonale konferanser om handel med utdanningstjenester. Den første fant sted i Washington DC i mai 2002, og den neste skal holdes i Australia i 2004. Bakgrunnen er økende kommersiell aktivitet over landegrensene, særlig innenfor høyere utdanning og annen utdanning over videregående skoles nivå. Norges over 20.000 studenter i utlandet gjør landet til en betydelig importør av utdannings­tjenester.

Mer informasjon om konferansen finnes på http://www.flyspesialisten.no/vfs_trd/ufd