Historisk arkiv

Utdanningskvalitetsprisen til UiB

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Utdannings- og forskningsdepartementet

UFDs Utdanningskvalitetspris går i år til juridisk fakultet ved Universitetet i Bergen. Prisen er på en mill. kr og går i sin helhet til juridisk fakultet. Det er første gang prisen ikke er delt på flere prismottakere.(05.05.04)

Pressemelding

Nr.: 035
Dato: 05.05.04

Utdanningskvalitetsprisen til Universitetet i Bergen

Utdannings- og forskningsdepartementets Utdanningskvalitetspris går i år til juridisk fakultet ved Universitetet i Bergen. Prisen er på en million kroner og går i sin helhet til juridisk fakultet. Det er første gang prisen ikke er delt på flere prismottakere. Fakultet har vunnet prisen fordi de har gjennomført en omstilling til mer studentaktive undervisingsformer.

Utdanningskvalitetsprisen ble delt ut av Utdannings- og forskningsminister Kristin Clemet i Stavanger i dag under den årlige konferansen om kvalitet og kvalitetssikring i høyere utdanning i regi av Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT).

Juridisk fakultet ved universitetet i Bergen har fått utdanningskvalitetsprisen for prosjektet ”Ny studieplan for det juridiske studium: Fra lesing til læring”. Utgangspunktet for prosjektet var en erkjennelse av at det gamle systemet oppmuntret studentene til ensidig å gjøre det godt til eksamen gjennom pugging av eksamensrelevant stoff. Målet for prosjektet er " at studentene skal lære å analysere, drøfte og ta standpunkt til rettsspørsmål på grunnlag av anerkjent juridisk metode. Gjennom studiet skal studentene utvikle evnen til samhandling med andre, til rettspolitisk tenkning og til formidling av faglig innsikt". Studiet er derfor lagt om fra en eksamensmodell til en kursmodell.

Utdanningskvalitetsprisen er en nasjonal pris for fremragende arbeid med studie- og utdanningskvalitet i norsk høyere utdanning og deles ut for fjerde gang i år. Den skal stimulere institusjoner innenfor høyere utdanning til å arbeide med å videreutvikle kvaliteten på sine utdanninger og motivere fagmiljøene ved universiteter og høyskoler.

Les mer om Utdanningskvalitetsprisen på www.nokut.no

Les j uryens begrunnelse.

Kontaktpersoner:

Seniorrådgiver Lars Skjold Wilhelmsen ved juridisk fakultet ved universitetet i Bergen: Telefon 958 01 895.

Leder for komiteen, Førstelektor Ingeborg Tveter Thoresen, Høgskolen i Vestfold: Telefon 33 03 14 30.

Informasjonssjef Dorte Birch, NOKUT: Telefon 913 52 372.

Informasjonskonsulent Åse Solberg, Utdannings- og forskningsdepartementet: Telefon 450 24 076.