Historisk arkiv

Utdanningskvalitetspris til Samisk høgskole

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Utdannings- og forskningsdepartementet

UFDs Utdanningskvalitetspris blir i år tildelt Sámi allaskuvla, Samisk høgskole. 1.prisen er på 500 000 kroner. Jagi 2005 Oahpahuskvalitehtabálkkašupmi Sámi allaskuvlii (03.05.05)

Pressemelding

Nr.: 29.05
Dato: 03.05.05

Utdanningskvalitetsprisen 2005 til Samisk høgskole

Utdannings- og forskningsdepartementets Utdanningskvalitetspris blir i år tildelt Sámi allaskuvla. Prisen er på til sammen 1 million kr og Sámi allaskuvla får 1.prisen på 500 000 kr, mens Universitetet i Tromsø og Norges teknisk-vitenskapelige universitet deler 2.prisen og mottar 250 000 kr hver.

Utdanningskvalitetsprisen ble delt ut av Utdannings- og forskningsdepartementets statssekretær, Bjørn Haugstad, i Oslo i dag under den årlige konferansen om kvalitet og kvalitetssikring i høyere utdanning i regi av Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT). Sámi allaskuvla får 1.prisen for prosjektet ”Utvikling av nye arbeidsmåter i utdanningene – en utviklingsrettet lærende organisasjon”. 2.prisen er delt mellom Universitetet i Tromsø, Institutt for Kultur og Litteratur – Det humanistiske fakultet for prosjektet ”Textpraxis” og Norges teknisk- naturvitenskaplige universitet (NTNU) for prosjektet LæringsAssistentOpplæringsSystem.

- Ny lov om universiteter og høyskoler stiller strengere krav til kvalitetsutvikling ved institusjonene. Det arbeides internasjonalt gjennom Bologna-prosessen for å utvikle felles standarder for kvalitetssikring, men det viktigste arbeidet gjøres ved institusjonene selv, noe prisvinnerne er gode eksempler på, sa statssekretær Bjørn Haugstad ved overrekkelsen.

Utdanningskvalitetsprisen deles ut for femte gang. Prisen har til hensikt å stimulere høyskoler og universitet til å arbeide systematisk med å videreutvikle kvaliteten på sine utdanninger. Felles for de tre vinnerne er faglig nytenkning, ulike måter å ta i bruk ny teknologi på og vektlegging av en aktiv, selvstendig studentrolle.

En jury har vurdert i alt 22 søknader fra 13 utdanningsinstitusjoner. Juryen ble ledet av førstelektor Ingeborg Tveter Thoresen, ved Høgskolen i Vestfold. De øvrige medlemmene er førsteamanuensis Anton Havnes, Høgskolen i Oslo, prorektor Anne Karin Rudjord Unneland, Norsk Lærerakademi, Lærerhøgskolen og student Karin Elin Berg, Høgskolen i Oslo, leder i Studentparlamentet (StL).

Juryens begrunnelse