Historisk arkiv

Stortingets spørretime 21.11.2001

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Bondevik II

Utgiver: Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet

Stortingets spørretime 21.11.2001

Meldte spørsmål til utdannings- og forskningsministeren til Stortingets ordinære spørretimen 21.november 2001

Nr. 11 Fra representanten Heikki Holmås til utdannings- og forskningsministeren:
I budsjettet for 2001 ble det bevilget penger til bygging av 1 000 studentboliger. Likevel ble det bare gitt tilsagn til bygging av 911,5 hybelenheter. Oslo- og Akershushøgskolenes studentsamskipnad fikk ikke tilsagn til bygging av noen til tross for at prosjektene ville stå klare til innflytting høsten 2002. Med dette vil dekningsgraden for akershushøyskolestudentene bli på 0 pst.. Hva vil statsråden gjøre for å skaffe studentene ved Oslo- og Akershushøgskolene et skikkelig boligtilbud?

Svar fra statsråd Kristin Clemet

Nr. 12Fra representanten André Kvakkestad til utdannings- og forskningsministeren:
I Verdens Gang 4. november 2001 ble det vist til en dom der bl.a. to miljøarbeidere ved en barneskole ble dømt for særlig brutal vold. Dette er personer som i sitt arbeid skal være forbilder for barn og rollemodeller ved konflikthåndtering. Vil statsråden fremme nødvendige tiltak eller forslag om lovendringer, slik at personer dømt for grov vold ikke får arbeide i skolen?

Svar fra statsråd Kristin Clemet

Nr. 13 Fra representanten Synnøve Konglevoll til utdannings- og forskningsministeren:
En undersøkelse som Arbeidstilsynet har gjort ved 227 videregående skoler, høgskoler og universiteter, viser at elever ved de fleste norske undervisningssteder utsettes for farlige kjemikalier uten å bli opplyst om farene. Hva vil Regjeringen gjøre for å rydde opp i denne uholdbare situasjonen?

Svar fra statsråd Kristin Clemet

Nr. 14Fra representanten Trond Giske til utdannings- og forskningsministeren:
Privatskoleloven krever at private skoler med tilskudd skal være av minst like god kvalitet som den offentlige skolen. Erfaringsmessig kan det ta tid å forsikre seg om at kvaliteten på blant annet læreplaner, lærekrefter og lokaler er god nok. I tillegg skal lokalsamfunnet uttale seg, blant annet fordi nyetableringer kan ramme grendeskoler. Nå varsler departementet at behandlingen skal ta 3-4 måneder. Vil statsråden med dette svekke lovens krav om kvalitet eller lokalsamfunnets rett til medbestemmelse?

Svar fra statsråd Kristin Clemet

Nr. 15 Fra representanten Lena Jensen til utdannings- og forskningsministeren:
I forbindelse med behandlingen av St.meld. nr. 39 for 1998-1999 Forskning ved et tidsskille vedtok Stortinget at marin sektor skulle være et av hovedsatsingsområdene innen forskning. På hvilken måte ønsker statsråden å følge dette opp?

Svar fra statsråd Kristin Clemet