Historisk arkiv

- Tilfreds med statsadvokatens avklaring

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Pressemelding

Nr. 96132
29.10.96

Statsråd Sylvia Brustad:

- Tilfreds med statsadvokatens avklaring

- Jeg tar statsadvokatens avgjørelse om fortsatt etterforskning mot enkeltpersoner i to av organisasjonene til etterretning, og er tilfreds med at politiet har gjort seg ferdig med første del av arbeidet. Det er godt å få en avklaring så langt i denne saken, fastslår barne- og familieminister

Sylvia Brustad etter statsadvokatens beslutning tirsdag.

Politiet har som uhildet instans vurdert bedragerianmeldelsene mot 24 barne- og ungdomsorganisasjoner, etter at Fordelingsutvalget og Fjeld-kommisjonen i fjor avdekket flere uregelmessigheter rundt fordelingen av statlig støtte. Statsadvokaten har henlagt anmeldelsene for bedrageri, men politiet fortsetter etterforskningen mot enkeltperoner i to av organisasjonene for å få avklart om det foreligger straffeansvar i forbindelse med søknader om statlig tilskudd.

- Når politiet og statsadvokaten nå har vurdert grunnlaget for videre etterforskning og trukket sine konklusjoner så langt, gir det en foreløpig avklaring. Statsadvokatens beslutning om å la etterforskningen gå videre i forhold til enkeltpersoner i to av organisasjonene tar jeg til etterretning, på samme måte som beslutningen om å henlegge saken for de bedragerianmeldte organisasjonene, sier Sylvia Brustad.

Lagt inn 30 oktober 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen