Historisk arkiv

Innvandrerkvinner settes på dagsorden.

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Pressemelding

Nr. 96153
17.12.96

Nytt likestillingsprosjekt:

Innvandrerkvinner settes på dagsorden.

Det norske prosjektet "Quo Vadis?" får støtte av EU-Kommisjonen i sitt arbeid for å bedre situasjonen for innvandrerkvinner.
Statssekretær Ingunn Yssen i Barne- og familiedepartementet mener det sier noe om den gode kvaliteten på prosjektet.

600 søkte EU-Kommisjonen om prosjektstøtte fra EUs handlingsprogram for likestilling. 70 søknader ble innvilget, og "Quo Vadis?" var det eneste norske prosjektet som nådde opp i den harde konkurransen.

-Tildelingen bør dere ta med dere som et kompliment, og som et signal på at det dere gjør blir høyt verdsatt også internasjonalt, sa statssekretær Yssen ved åpningen av prosjektet "Kvinners talent - til glede for hele Europa" i "Quo Vadis?" lokaler i Oslo tirsdag.

-Innvandrerkvinner må bli likestilt med både norske menn og kvinner, og med sine egne menn. Dette er en stor utfordring for "Quo Vadis?", understreker Ingunn Yssen.

EU's handlingsprogram for likestilling

Deltakelse i EUs handlingsprogram gir norske organisasjoner, etater og lokale/regionale myndigheter mulighet for å søke delfinansiering med inntil 60% til likestillingsfremmende prosjekter på ulike områder. Det legges særlig vekt på praktiske utviklingstiltak, og en viktig forutsetning er samarbeid over landegrensene. EU-programmet er det fjerde i rekken og har et samlet budsjett på vel 246 millionar norske kroner i årene 1996 - 2000.

"Quo Vadis?"

"Quo Vadis?" er et vekst og produksjonssenter for innvandrerkvinner i Norge. Prosjektet "Kvinners talent - til glede for hele Europa" er organisert selvstendig, men er samtidig en integrert del av virksomheten i "Quo Vadis?".

Som samarbeidspartnere har prosjektet valgt et interkulturelt kvinnesenter i Berlin og en landsomfattende portugisisk kvinneorganisasjon.

Prosjektet "Quo Vadis?" startet høsten 1991. Det er et prosjekt ved Rosenhofs voksenopplæringssenter. Målsettingen er å nå kvinner som har lite utbytte av ordinær norskundervisning. I 1993 fikk prosjektet egen butikk. Driften bygger på en helhetlig pedagogikk for å fremme kunnskaper og ferdigheter i norsk språk og kulturell kompetanse.

Lagt inn 18 desember 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen