Historisk arkiv

-Omorganisering og samlokalisering vil styrke likestillingsapparatet

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Pressemelding

Nr. 97041
18.04.97

Sylvia Brustad om det nye Kompetansesenter for likestilling:

-Omorganisering og samlokalisering vil styrke likestillingsapparatet

For å styrke det offentlige likestillingsarbeidet tar Regjeringen sikte på å opprette Kompetansesenter for likestilling fra 1.august 1997. Fra samme tidspunkt nedlegges Likestillingsrådet. Senteret organiseres som et forvaltningsorgan administrativt underlagt departementet, og ledet av et styre og en direktør.

Dette er innholdet i forslaget til endringer i lov om likestilling mellom kjønnene som passerte Kongen i statsråd fredag.

-Drømmen er å få til et levende og brukervennlig senter som kan skape ny giv i likestillingsarbeidet, sier likestillingsminister Sylvia Brustad.

Kompetansesenteret skal være pådriver og premissleverandør i likestillingsarbeidet.

- Her vil viktige virkemidler i arbeidet være konferanser, foredrag, mediakontakt, ulike typer publikasjoner og kunnskapsutvikling, fastslår statsråden.

Norges forskningsråds planlagte informasjons- og dokumentasjonstjeneste for kvinne- og kjønnsforskning i Norge (KILDEN), med driftsstart i 1997, er anbefalt samlokalisert med kompetansesenteret. Forskningsrådet vil finansiere og administrere «KILDEN».

- Jeg ønsker at Kompetansesenter for likestilling skal bli et møtested for alle som søker kunnskap om, eller arbeider for likestilling mellom kjønnene, understreker statsråd Sylvia Brustad. Det forutsettes at samlokaliseringen også omfatter Likestillingsombudet.

«KILDEN» vil være et faglig godt utgangspunkt for senterets informasjonsarbeid, og skal gi tyngde til den mer dagsordensettende og debattskapende virksomheten. Ved hjelp av moderne informasjonsteknologi vil også arbeidet bli mer utadrettet og aktivt.

- Samarbeidet vil styrke begge institusjonenes nettverk og åpne for nye brukergrupper, for eksempel næringslivet, mener likestillingsministeren.

Som et supplement til kompetansesenteret foreslår statsråden at det opprettes et kontaktutvalg bestående av organisasjoner som arbeider med likestillingspolitikk.

- Jeg ønsker jevnlige konferanser med utvalget for å drøfte og motta synspunkter på aktuelle likestillingsspørsmål fra organisasjonene. Det tas sikte på at kontaktutvalget opprettes fra samme tid som Likestillingsrådet nedlegges, understreker statsråd Sylvia Brustad.

Lagt inn 18 april 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen