Historisk arkiv

180.000 kroner til omsorg blant barn og unge

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Pressemelding

Nr.: 97080
03.07.97

Kirkens bymisjon i Vestfold:

180.000 kroner til omsorg blant barn og unge

Barne- og familiedepartementet støtter Kirkens Bymisjons omsorgsstasjon for barn og unge i Vestfold med 180.000 kroner i 1997. Pengene skal gå til å etablere foreldreveiledningsgrupper og -nettverk for foreldre med barn og unge i ekstreme miljøer.

- Målsettingen med virksomheten er å gi et tilbud til foreldre med barn og unge i 12 - 18 års alderen som deltar i ekstreme miljøer og barn og unge som ønsker seg ut av dem, sier barne og familieminister Sylvia Brustad.

Statsråd Brustad stiller seg svært positivt til at Kirkens bymisjon ønsker å støtte foreldre med barn og unge i satanistiske, rasistiske, voldelige og kriminelle miljøer slik at de unge kan komme seg raskest mulig ut av dem.

Søknaden fra Kirkens bymisjon er godt forankret i et utstrakt samarbeid med kommunene Tønsberg, Nøtterøy og Stokke, politiet, Vestfold fylkeskommune, Fylkesmannen i Vestfold og Høgskolen i Vestfold.

- Jeg er glad for å kunne støtte Kirkens bymisjons omsorgsstasjon for barn og unge som har påtatt seg en enestående oppgave med å styrke foreldrerollen i forhold til barn og unge som befinner seg i en vanskelig situasjon i svært destruktive miljøer, sier barne- og familieministeren.

Omsorgsstasjonen for barn og unge i Vestfold ble etablert høsten 1996. Den skal blant annet bidra til å endre situasjonen for unge i alderen 12 - 18 år som er i krise eller lever i en vanskelig livssituasjon, slik at de kan få en bedre ungdomstid og mestre utfordringene i forhold til hjem, skole og sosialt miljø. Ekstreme miljøer er under utvikling i Vestfold og det har vært en rekke episoder de siste årene som understreker alvoret i situasjonen. Erfaringene fra tiltaket vil bli formidlet til andre foreldre og fagfolk som kommer i kontakt med denne type problemer.

Lagt inn 3 juli 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen