Historisk arkiv

6 millioner til ungdomstiltak i Stavanger

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Pressemelding

Nr.: 97098
26.08.97

Støtte til større bysamfunn:

6 millioner til ungdomstiltak i Stavanger

Barne- og familiedepartementet vil bevilge 6 millioner kroner over 4 år til allaktivitetshus i Stavanger. Den brede debatten, ikke minst blant ungdommene selv, men også i den lokale presse har understreket hvor sterkt behovet er for et allaktivitetshus i Stavanger, sier barne- og familieminister Sylvia Brustad.

I det planlagte allaktivitetshuset ønsker Stavanger kommune blant annet å etablere kafe, scene/diskotek, musikk/drama, medieverksted, øvingslokaler med musikkstudio, samt base for ulike organisasjoner.

Behovet for et allaktivitetshus i Stavanger er vel dokumentert gjennom ungdomsundersøkelsen og lokale og sentrale høringer i kommunen. Ungdomsrådene i kommunen har også vært med i planprosessen.

- Jeg mener bevilgningen til allaktivitetshus i Stavanger vil ha stor verdi for det samlede fritidstilbudet for ungdom i Stavanger kommune. Spesielt er det positivt at planene tar utgangspunkt i tiltak som ligger innenfor de fleste ungdommers interessefelt, sier Sylvia Brustad.

Barne- og familiedepartementets bevilgning utløses så snart Stavanger kommune har gjort de formelle vedtak om rehabilitering og bruksplan for allaktivitetshuset.

Lagt inn 26 august 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen