Historisk arkiv

Barne- og familiedepartementet støtter Wanda-senteret med 726.600 kroner over 3 år

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Pressemelding

Nr.: 97045
23.04.97

Barne- og familiedepartementet støtter Wanda-senteret med 726.600 kroner over 3 år

Barne- og familiedepartementet støtter Wanda-senteret i Drammen med 726.600 kroner over 3 år. Målsettingen med virksomheten er å gi et tilbud til barn og unge som bor i familier med alkoholmisbruk.

Wanda-senteret fikk vite om bevilgningen under et møte med statsråd Sylvia Brustad idag.

- Det er positivt at Wanda-senteret setter fokus på barn som vokser opp i hjem med rusmisbruk og skaper forståelse blant andre enn fagfolk for problemene disse barna har hatt og står overfor, understreker barne- og familieminister Sylvia Brustad.

Søknaden fra Wanda-senteret er godt forankret i et utstrakt samarbeid med Drammen kommune og barneverntjenesten. Senteret drives av en daglig leder i halv stilling, men ellers er virksomheten basert på frivillig innsats. Pengene skal i hovedsak brukes til å etablere daglig leder i full stilling.

  • Jeg er glad for å kunne gå inn for en slik støtte som er et ledd i senterets arbeid for å bli selvfinansiert innen 3 år, sier statsråd Sylvia Brustad.
  • Med stor interesse ser jeg frem til å besøke senteret og hilse på dette entusiastiske teamet som har påtatt seg oppgaven å støtte barn og unge som lever under svært vanskelige forhold, sier barne- og familieministeren.

Virksomheten har økt enormt de siste årene, og senteret hadde i 1995 over 5000 ulike typer henvendelser. Mer enn halvparten av henvendelsene er fra barn og unge, men samtidig har den utadrettede virksomheten blitt mer omfattende. Senterets frivillige medarbeidere holder en rekke foredrag rundt i landet og er ofte deltakere på fagkurs og seminarer.

Wanda-senteret i Drammen: Tlf. 32 83 43 10

Med hilsen
Informasjonssekretariatet - BFD

Lagt inn 23 april 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen