Historisk arkiv

Nye retningslinjer for tilskudd og 4 millioner mer til barne- og ungdomsorganisasjonene

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Pressemelding

Nr.: 97115 C

Dato: 13.10.97

Nye retningslinjer for tilskudd og 4 millioner mer til barne- og ungdomsorganisasjonene

Regjeringen foreslår å bevilge 56,5 millioner kroner i 1998 til de frivillige barne- og ungdomsorganisasjonene. Dette er en økning på 4 millioner fra 1997.

- Formålet med tilskuddsordningen er å sikre aktivitet og mangfold i barne- og ungdomsorganisasjonene. Regjeringen vil sikre og styrke disse organisasjonene som arena for medbestemmelse og demokrati, sier barne- og familieminister Sylvia Brustad. Organisasjonene skal også være barn og unges redskap for deltakelse i samfunnet.

Tilskuddene fra staten skal bidra til at organisasjonene kan drive nasjonalt og internasjonalt arbeid, sentral koordinering av organisasjonen, og dessuten kurs og opplæringsvirksomhet. De skal stimulere aktivitet og medvirke til mangfold i organisasjonslivet. Omfanget av sentrale ledertreningskurs er ett viktig kriterium ved tildeling av tilskudd.

Nye tilskuddsregler

Forslag til nye tilskuddsregler ble lagt fram for Stortinget i vår, og Stortinget sluttet seg i all hovedsak til Regjeringens forslag.

Stortinget vedtok 17. november 1995 at de partipolitiske ungdomsorganisasjonene ikke skulle få nasjonalt tilskudd fra Barne- og familiedepartementet i 1996 og 1997, men fra Planleggings- og samordningsdepartementet, basert på moderpartiets stemmetall. Denne ordningen er vedtatt videreført i det nye regelverket som gjelder fra 1998.

- Økningen i tilskuddet må også ses i sammenheng med det nye regelverket. Vi ønsker å kompensere for det merarbeid organisasjonene måtte få som følge av de nye reglene, sier barne- og familieminister Sylvia Brustad.

Lagt inn 13 oktober 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen