Historisk arkiv

Over 2,6 millioner kroner til 9 ungdomstiltak i Oslo

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Pressemelding

Nr.: 97111
23.09.97

Storbymidler:

Over 2,6 millioner kroner til 9 ungdomstiltak i Oslo

Barne- og familiedepartementet bevilger over 2,6 millioner kroner til ungdomstiltak i Oslo.
- Formålet med å bevilge penger til slike prosjekter i større bysamfunn er å bedre fritidstilbudene til barn og unge, sier barne- og familieminister Sylvia Brustad.

De 9 prosjektene som Barne- og familiedepartementet bevilger i alt over 2,6 millioner kroner til, er flerkulturelle ungdomstiltak og prosjekter i 6 bydeler i Oslo. Tidligere i år er det bevilget over 12,5 millioner kroner til byomfattende tiltak i Oslo og til prosjekter og tiltak i 20 av bydelene.

Størst tilskudd av de 9 tiltakene får «Tverrfaglig nærmiljøutvikling, Tveita» med 550.000 kroner. Prosjektet ønsker å utvikle og utvide fritidstilbudet til barn og unge på Tveita. Prosjektet vil spesielt prøve ut nye modeller for tverrfaglig samarbeid i lokalmiljøet, på tvers av generasjoner og befolkningsgrupper.

- Samlokaliseringen med andre kommunale tjenester kan bety et nytt løft for ungdomsarbeidet, sier Sylvia Brustad.

«Bogstadskolen» får nesten like stort tilskudd med 525.000 kroner. Midlene skal brukes til oppbygging av et frilufts- og kompetansesenter på Bogstad skole for ungdom i 7 bydeler representert i «Fellesprosjekt Oslo Vest».

- Bogstadskolen Frilufts- og kompetansesenter vil styrke ungdomsarbeidet i de vestlige bydelene, som har flere barn og unge i alderen 10-15 år enn gjennomsnittet for bydelene i Oslo, sier barne- og familieminister Sylvia Brustad.

Prosjektet «Konflikter fra problem til dialog og ansvar» må også nevnes spesielt med et tilskudd på 400.000 kroner. Målsettingen er å forebygge vold, ran, overfall og annen kriminalitet blant barn og ungdom, spesielt med innvandrerbakgrunn.

Oslo kommune får i tillegg til de nevnte prosjekter støtte til ytterligere seks. Støtten varierer fra 50.000 til 380.000 kroner.

«Fullført Ungdomsstyring», bydel Sogn

Prosjektets mål er å gi ungdom reell innflytelse innen det forebyggende ungdomsarbeidet i bydelen, erfaring og kompetanse i demokratiske beslutningsprosesser og muligheten til selv å utarbeide prosjekter.

«Opprustning av ungdomstilbudet». Bydel Vinderen

Målsettingen med dette tiltaket er blant annet å etablere en ungdomsklubb på Slemdal skole.

«Jentivalen» bydel Sagene Torshov

Målet for dette arrangementet er å rette fokus på jenter, vise mangfold, bidra til å inspirere og skape felles arena for jenter med ulik bakgrunn. Arrangementet har også vært gjennomført tidligere og har bidratt til integrering av jenter fra flerkulturelle miljøer.

«Ungdomscafe», bydel Bøler

Tiltaket tar sikte på å motvirke gjengdannelse i ungdomsmiljøet, samt gi ungdom reelt ansvar for egne tilbud. Kafeen er et tiltak initiert av ungdomsrådet i bydelen og en aktivitet ungdommen selv har ønsket seg.

«Nettverksgruppa - Møte mellom to kulturer»

Prosjektet drives av Oslo Røde Kors Internasjonale Senter og retter seg særlig mot 2.generasjons innvandrerbarn og -ungdom. Spesielt har prosjektet engasjert seg i problemene knyttet til «tvangsgifte». Dette er et arbeidsområde som har økt meget sterkt i det siste året.

«Flerkulturell informasjonstelefon for barn og ungdom»

Prosjektet drives av Oslo Røde Kors Internasjonale Senter og er en landsomfattende, flerkulturell informasjonstelefon for barn og ungdom. Gjennom forsøket vil man få registrert behovet for en informasjonstelefon for språklige minoriteter.


I mange av disse tiltakene og prosjektene er det gode muligheter for reportasjer. For mer informasjon kan man kontakte den enkelte bydelsadministrasjon.

Lagt inn 23 september 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen