Historisk arkiv

Storbykroner til Kristiansand: 163 000 kroner til Samsen allaktivitetshus

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Pressemelding

Nr.: 97084
Dato: 29.07.97

Storbykroner til Kristiansand:

163 000 kroner til Samsen allaktivitetshus

Barne- og familiedepartementet har bevilget 163 000 kroner til videoproduksjon om Samsen allaktivitetshus i Kristiansand. Videoen vil bli et læremiddel for andre kommuner.

- Både fylkeskommuner og kommuner etterlyser kunnskaps- og erfaringsformidling om hvordan allaktivitetshus kan utnyttes. Informasjonsbehovet er derfor stort, og videoproduksjonen i Kristiansand kan være et bidrag til å kunne imøtekomme kommuner og fylker, sier barne- og familieminister Sylvia Brustad.

Over en 4-årsperiode er det bevilget over 7 millioner kroner fra Barne- og familiedepartementet til bygging av Samsen allaktivitetshus. Bevilgningen på 163 000 kroner til videoproduksjon skal synliggjøre de mangfoldige tilbudene i huset. Disse vil blant annet være mediaverksted, mekkeverksted, klatreklubb, multimedia-studio og kafe. Aktivitetene er sterkt ungdomsstyrt.
- At ungdommen selv deltar aktivt både i planarbeidet og i utformingen av tilbudene ser jeg som en viktig læringsprosess, sier barne- og familieminister Sylvia Brustad.

Lagt inn 29 juli 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen