Historisk arkiv

Støtte til samarbeidsprosjekt: 50.000 kroner til skole - barnevern på Tynset

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Pressemelding
Priv. til red

Nr.: 97106
10.09.97

Støtte til samarbeidsprosjekt: 50.000 kroner til skole - barnevern på Tynset

Barne- og familiedepartementet har gitt tilsagn på 50.000 kroner til et samarbeidsprosjekt mellom skole og barnevern på Tynset. Målet er å integrere barn med psykososiale problemer i sine egne skoleklasser i tett samarbeid med deres lærere.
-Forebyggende arbeid blant barn og unge er et prioritert arbeidsområde for departementet, derfor støtter vi tiltaket, sier barne- og familieminister Sylvia Brustad.

Tilsagnet fra Barne- og familiedepartementet gis fylkesmannen i Hedmark som vil følge opp prosjektet i samarbeid med utdanningsdirektøren. Midlene skal gå til dekking av lønn til barnevernspedagog som sammen med pedagogisk konsulent, sosialsjef og rektor utgjør prosjektgruppen. Et sentralt mål for barnevernspedagogens arbeid er blant annet å styrke det tverretatlige samarbeidet gjennom veiledning og ved deltagelse i ansvarsgrupper.

Prosjektet tar utgangspunkt i en gruppe elever ved skolen som trenger videre oppfølging på grunn av problemer som skulking/skolevegring, atferdsproblematikk, mobbetendenser, mangel på struktur i hjemmesituasjonen m.m. I prosjektet deltar skolehelsetjenesten, pedagogisk-psykologisk tjeneste, barnevernet og barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk.

-------------

Om redaksjonen ønsker flere opplysninger om tiltaket på Tynset, kan den vende seg til fylkesmannen i Hedmark.

Lagt inn 10 september 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen