Historisk arkiv

Sylvia Brustad: - Barnevernsbarn er viktige "vaktbikkjer"!

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Barne- og familiedepartementet

Pressemelding

Nr. 97012
Dato 21.02.97

Sylvia Brustad:

- Barnevernsbarn er viktige "vaktbikkjer"!

- Det er positivt at Landsforeningen for barnevernsbarn nå blir stiftet.Jeg regner med at foreningen vil bli til en del bry, i positiv forstand.Det er det verdt, hvis foreningen bidrar til et bedre barnevern, merfornøyde barnevernsbarn og bedre informasjon om barnevernet tilbrukerne og folk flest, påpekte barne- og familieminister Sylvia Brustadda den nye landsforeningen ble stiftet i Oslo fredag.

Sylvia Brustad legger vekt på at den nye landsforeningen har signalisert stor vilje til samarbeid med barnevernet. - Et slikt samarbeid skjer ikke nødvendigvis uten konflikter. Foreningen har også en viktig oppgave som kritiker og "vaktbikkje". Gjennom samarbeid og vaktbikkje-rollen kan Landsforeningen for barnevernsbarn bli en viktig ressurs for hele samfunnet. En slik forening hilser jeg velkommen, sier barneministeren.

Sylvia Brustad minner om at det fortsatt er mange oppfatninger om barnevernet og barnevernsbarn basert på tro og sviktende grunnlag. - Hvis barnevernet samarbeider godt med de barn og familier tjenesten er i kontakt med, blir også informasjonen om barnevernet bedre. Det er barnevernsbarna som best vet hvor skoen trykker, som har erfaringer ingen andre har - og som vi bør vi lytte mer til. Denne kunnskapen kan barnevernsbarn bruke til å støtte hverandre, og til å fortelle hele samfunnet hvem de er og hva barnevernet er. Et konstruktivt samarbeid mellom barnevernet og barnevernsbarnas egen organisasjon kan bli et viktig bidrag, mener Sylvia Brustad.

Landsforeningen for barnevernsbarn er en interesseorganisasjon for barn og ungdom som har vært under barnevernets omsorg.


Nærmere opplysninger om Landsforeningen for barnevernsbarn kan fås ved direkte henvendelse til foreningen.

Adresse: Arbinsgate 1, 0253 Oslo. Telefon: 22 12 83 49 Faks: 22 44 05 69

Med hilsen
Informasjonssekretariatet - BFD

Lagt inn 26 februar 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen