Historisk arkiv

Suksessfullt Norsk/Svensk forsvarssamarbeid gir Ericsson Radar i Halden storkontrakt

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Pressemelding

Nr.:068/96
13.12.1996

Suksessfullt Norsk/Svensk forsvarssamarbeid gir Ericsson Radar i Halden storkontrakt

Forsvarsdepartementet godkjente i dag en kontrakt vedrørende kjøp av artillerilokaliseringssystemer fra Ericsson Radar i Halden.Kontrakten som er fremforhandlet mellom Hærens forsyningskommando (HFK)/ Försvarets Materielverk, (FMV) og Ericsson Radar AS, medfører en total økonomisk forpliktelse for Forsvaret på 351 mill NOK (inkl mva).

Utviklingen av systemet er et samarbeidsprosjekt mellom Sverige og Norge. Prosjektet er en følge av intensjonsavtalen som ble inngått mellom landene i Oslo 8 sept 93. Utviklingen som har pågått siden 1986, fremstår i dag som et av de mest vellykkede samarbeidsprosjektene mellom de to land. Systemets oppgave er å bestemme posisjon og våpentype, samt ytterligere detaljer om fiendtlig skytende artilleri. Systemet skal også kunne nyttes for å lede/korrigere eget artilleri.

Kontrakten viser at høyteknologisk samarbeid gir resultater. Forsvaret som har vært med på å betale systemets utviklingskostnader, vil sannsynligvis i årene som kommer få inntekter i form av royaltyinntekter som salg av systemet vil gi.

Lagt inn 16 desember 1996 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen