Historisk arkiv

Innføring av ny boligpolitikk i forsvaret først fra år 2000

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Pressemelding

Nr. 041/97
25.09.1997

Innføring av ny boligpolitikk i forsvaret først fra år 2000

Implementeringen av Forsvarets nye boligpolitikk er forsinket. Det er ikke oppnådd enighet med Skattedirektoratet om et sentralt takseringssystem. Nåværende ordning forlenges fram til 1 januar 2000.

Forsvarets nye boligpolitikk som ble fastsatt av Stortinget i 1996, skulle etter planen ha vært implementert i sin helhet innen 1 januar 1998. Arbeidet er forsinket fordi det ikke er oppnådd enighet med Skattedirektoratet om et sentralt takseringssystem for Forsvarets boliger. Det er av den grunn heller ikke fremforhandlet økonomiske kompensasjonsordninger for personell som blir berørt.

Regjeringen har drøftet saken og kommet frem til at nåværende ordning forlenges frem til 1 januar 2000. I mellomtiden skal man arbeide videre med et endelig forslag som skal inneholde takseringssystem og lønnskompensasjon for ansatte som berøres. Ved at nåværende ordning forlenges frem til 1 januar 2000, vil Forsvarets personell ikke bli fordelsbeskattet for eventuelle fordeler ved lav husleie. Det nye takseringssystemet forutsettes å gi et tilstrekkelig høyt husleienivå slik at fordelsbeskatning heller ikke vil være aktuelt i fremtiden.

Stortinget vil bli orientert om dette gjennom Forsvarsdepartementets budsjettproposisjon for 1998.

Lagt inn 26 september 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen