Historisk arkiv

Kongens fortjenestemedalje i gull til Knut Willy Kval -

Historisk arkiv

Publisert under: Regjeringen Jagland

Utgiver: Forsvarsdepartementet

Pressemelding

Nr.02/97
28.01.97

Kongens fortjenestemedalje i gull til Knut Willy Kval -

tidligere assisterende direktør i Forsvarets etterretningstjeneste

Knut Willy Kval er tildelt H M Kongens Fortjenestemedalje i gull for utmerket innsats for norsk sikkerhet og forsvarsevne av forsvarsminister Jørgen H Kosmo ved en tilstelning i Oslo Militære Samfunn idag. Kval har i stor grad bidratt til at Forsvarets etterretningstjeneste har den kapasitet, faglige ekspertise og det teknologiske nivå som kreves for å sikre at de politiske myndigheter og forsvarsledelsen har det nødvendige grunnlag for sikkerhetspolitiske analyser og forsvarsplanlegging.

Knut Willy Kval har hatt hovedansvaret for utvikling av premissene for etablering av trygge etterretningsmessige samarbeidsrelasjoner innen NATO-alliansen og bilateralt mellom Norge og andre land. Samarbeidet har vært av vital betydning for vår nasjonale forsvarsplanlegging og forsvarsevne. Gjennom dette samarbeidet har også Forsvarets etterretningstjeneste gitt et betydelig bidrag til de internasjonale nedrustnings- og våpenkontrollavtaler og kontrollregimer.

Knut Willy Kval er født 12 oktober 1934, og han begynte i forsvarets etterretningstjeneste 24 november 1958. Han har blant annet hatt følgende stillinger og funksjoner i Forsvaret:

Telegrafist/tekniske operatør, sekretær/teknisk analytiker, avdelingsingeniør/stabssjef, konsulent/prosjektleder, seksjonssjef, avdelingssjef og assisterende direktør.

Han fratrådte tjenesten i Forsvaret 31. juli 1996.

Lagt inn 28 januar 1997 av Statens forvaltningstjeneste, ODIN-redaksjonen